Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Šestnáctý týden 2017/2018

Od pondělí až do středy jsme se připravovali na vánoční slavnost. V pondělí jsme se věnovali převážně úklidu a výzdobě. Děti malovaly, co mají na zimě nejraději.

Odpoledne jsme zkoušeli šít ozdoby z filcu.

V úterý jsme měli návštěvu – přišla za námi Štěpánka, která si pro děti připravila program v podobě jógové abecedy. Děti skládaly kartičky jógových pozic podle abecedy, hledaly a cvičily písmena ze svého jména a nakonec společnými silami zacvičily název naší školy – Koventinka. Některé děti trénovaly představivost a sestavovaly obrazce z barevných dílků s hrou Ubongo a pokračovaly hrou Evoluce. Další skupinka vyráběla zvířátka a pohádkové bytosti ze špalíčků, děti meditovaly, tancovaly a užívaly si vzájemné přítomnosti. Také jsme si dávali tajné dárečky či psaníčka pro radost.

Odpoledne jsme s Renčou vyráběli sněžítka – do sklenice se nalije glycerin, přidají se třpytky, dolije voda a sněžítko (nebo spíše třpytítko) je hotové.

Ve středu dopoledne jsme se rozdělili na dvě skupiny – první připravovala na zahradě adventní spirálu a zbytek dokončoval přípravy divadla. Odpoledne se pak neslo v duchu příprav na slavnost – uklízeli jsme společné prostory, vyráběli papírová kolečka na svíčky na večerní spirálu (děti si chodily pro světlo k andělovi). Na vánoční slavnosti děti zahrály několik představení a rodiče se postarali o občerstvení a oheň. Večer se nesl v duchu krásné atmosféry a zábavy až do pozdních nočních hodin.

Ve čtvrtek jsme poněkud narychlo vstali a vyrazili do divadla ALFA na představení Kašpárek a mumie. Dětem se moc líbilo – některým přišlo chvílemi strašidelné, jiným komické. Poté jsme se prošii po Doubravce – zastavili se na hřišti a podívali se na ryby (viděli jsme nejen kapry, ale i líny, štiky, tolstolobiky a amury). Do školy jsme se vrátili právě ve chvíli, kdy byla dokončena instalace nové kuchyně, takže jsme se najedli, douklidili po středečním přespávání a užívali si kreslení, stavění lega a povídání.

MENU