Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Patnáctý týden 2018/19

Patnáctý týden jsme přivítali zapálením druhé adventní svíčky a zpěvem koledy. Dokončovali jsme kalendáře a povídali si o svaté Lucii a zimním slunovratu. Ufoni se s Radkou učili píseň Ring the bell a opravovali si vlastní psané texty z minulého týdne. Endermani si zkusili slovní rozcvičku na rozlišování měkkých a tvrdých souhlásek a sestavovali věty z předem zadaných slov ve správném slovosledu. Opičky si četly o Vánocích z knihy Babička od Boženy Němcové a také kapitolu o vánočním stromečku z knihy o vánočních zvycích. A úplně všichni pak psali vánoční přání pro druhého „Přeju Ti…“.

Také jsme se hodně připravovali na naše vánoční městečko, které je naším projektem na Vánoční slavnost. Dolaďovali jsme, kdo a kde bude mít svůj obchůdek nebo stánek se službami, co vytvoří vánoční atmosféru kolem stromečku anebo jak přesně bude probíhat program v „kulturním domě“.  S Míšou V. se také vyráběly papírové peněženky na naše bankovky – koveny, s Terezkou zase vánoční ozdoby ze samotvrdnoucí hmoty. A Radčina muzikálová skupina pilně nacvičovala své představení.

Ve středu k nám zavítal Madlenčin tatínek, který se právě vrátil z Japonska, kde reprezentoval Českou republiku na soutěži v kouření dýmky. Promítnul nám mnoho svých fotografií a vyprávěl nám, co všechno v Japonsku viděl a zažil. Odpoledne jsme si s Evou S. vyráběli domácí nechemické balzámky na rty z kakaového másla, kokosového oleje a včelího vosku.

Ve čtvrtek jsme opět hráli naši hru Lovci podnikavých duchů. Tentokrát jsme si zkoušeli aktivní naslouchání a povídali si o jeho pravidlech. Nácvik této kompetence byl velmi těžký – sedět a „nic“ nedělat bylo nad naše síly. Odpoledne pekla Jindřiška s dětmi perníčky z těsta, které připravila Amálčina maminka. Také jsme psali vánoční pozdrav pro naše španělské kamarády Irene a Raula, kteří byli na jaře v Koventince na pedagogické praxi. Nemůžeme na ně zapomenout a všichni by si moc přáli, aby se na nás někdy přijeli zase podívat.

V pátek jsme se účastnili v Animánii programu s názvem Kouzelný dědeček. Shlédli jsme tři krátké animované filmy ze série Doktor Animo a po každém dílu jsme diskutovali o plnění možných a nemožných přání a hráli pohybové hry.

MENU