Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Třicátý pátý týden 2015/2016

V posledním dubnovém týdnu se děti věnovaly hlavně svým měsíčním plánům. Každý na něm pracoval dle svých možností. V pondělí o svém tématu popovídala Anežka (jedovaté rostliny) a Vojta (World of Tanks). V pondělí si někteří vyráběli s Dáďou ekotabuli, na niž umisťovali odpadky s popiskem obsahujícím informaci, za jak dlouho se daná věc v přírodě rozloží. Ekotabuli jsme pověsili na zahradu, abychom na ni stále dobře viděli. V pondělí jsme také oslavovali Natálčiny šesté narozeniny tradičním narozeninovým rituálem.

V úterý nám své samostatné práce na měsíční téma představili Míša (Hot Wheels), Anička (lev) a Nikolka (jednorožci). Dozvěděli jsme se tak několik zajímavých informací, poslechli si pohádku, vyráběli kouzelný roh jednorožce a v tělocvičně pak zahráli hned několik her se lvy a jednorožci. Ve zbylé části dopoledne se někteří s Janou věnovali ekologickým pokusům – zkoumali, jak který materiál zadržuje teplo, a pak hádali, z čeho je výhodnější udělat stěny domu, aby se v něm drželo teplo. Eliška, Madlenka a Áňa kreslily formy.

Ve středu si pak děti samy hodnotily splnění svých plánů – co se naučily, co se jim povedlo, a pokud nebyly spokojené, zkoušely vymyslet, jak si plán příště poupravit.

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

MENU