Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Třetí týden 2016/2017

Ve třetím týdnu jsme si stále zvědomovali pravidla. Rozdělili jsme si je podle barev na pravidla v kroužku, pravidla soužití a pravidla prostředí. S Luckou jsme se věnovali tématu sloves  – děti předváděly slovesa pantomimou, poté společně třídily slova do dvou skupinek: na slovesa a podstatná jména. Mladší děti pracovaly na uvolňovacích cvičeních, upevňovaly si pojmy malý, menší, nejmenší (velký, větší, největší) a skládaly z krabiček od sirek slova označující předměty, které si vytáhly z pytlíku. Děti se samy nebo ve dvojici věnovaly opět součtovým trojúhelníkům. Začali jsme také pohybovou hru s hůlkami.

S Petrem jsme se věnovali tématu spolupráce  – vydali jsme se na pustý ostrov, kde je k přežití nutné spolupracovat. Také jsme mluvili o různých formách spolupráce u lidí i zvířat a řekli si, co je symbióza. Ricky s dětmi pokračoval v tématu rodiny – tvořili rodinný strom a lepili na něj fotky členů své rodiny. Eva s dětmi vytvářela průsvity na okno.

Poprvé proběhl Den očima… tentokrát Elišky. Eliška měla celé úterý foťák a dokumentovala vše, co ji napadlo. Takové dny budou v Koventince pravidelně.

V pondělí odpoledne jsme oslavili Eliščiny narozeniny tradičním způsobem. Rozbalili jsme a poprvé si zahráli hru Moje první Česko, dozvěděli jsme se mj., kterému městu se říká stověžaté a jaká naše hora je úplně nejvyšší.

V úterý jsme s Katarínou procvičili schopnost cítit energie a vidět vnitřní obrazy. Dávali jsme ruce nad zakrytou knihu a popisovali, jak ji vnímáme. Došli jsme k závěru, že všechny symboly jsou správné: písnička, minulost, stroj času, listy, auto i hrbolek mají souvislost s knížkou Ze života horolezce.

Ve středu jsme si hráli s barvami a tvary: pomalovali jsme cívku sloužící jako stoleček. Venku pak probíhaly čajové dýchanky, hra na schovávanou a pantomima s hádáním ztvárněných zvířat.

Ve čtvrtek se děti sešly u Rádi doma. Společně jsme upekli švestkovou buchtu, poté si zacvičili dětskou jógu a zameditovali si. Po svačině jsme vyrazili na rozhlednu Chlum, kde se děti honily po dřevěných průlezkách. Cestou jsme sbírali kaštany a žaludy. Zkoušeli jsme najít „kešky“, avšak technika nám trochu selhala. Na druhý pokus jsme alespoň jednu našli a pověděli si legendu, která se k místu váže. Příjemně unaveni jsme si potom hráli na zahradě na obchod, houpali se na houpačkách a jedli špagety, nejvíc samotné.:)

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

 

MENU