Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Čtvrtý týden 2016/2017

Poslední zářijový týden jsme začali plánovat jarmark, který s dětmi chystáme. Při ranních rozcvičkách jsme zkoušeli dráhu, při které jsme trénovali kotrmelce, salta, hvězdy a přeskoky překážek. S Luckou jsme se věnovali tématu Svatý Václav. Vyprávěli jsme si legendu o životě sv. Václava, starší děti stříhaly a lepily vlastnosti Václava a Boleslava, vysvětlovali jsme si význam některých vlastností (ctnostný, mírumilovný, lstivý…). Rozloučili jsme se písničkou o rodu Přemyslovců, která nás doprovázela při poledním kroužku.

S Rickym jsme pokračovali v tématu rodiny a bydlení. S Evou si některé děti vytvořily otočný kalendář s dny, měsíci a ročními obdobími.

Petr ukazoval dětem, proč se mění den a noc, řekli jsme si o planetě Zemi a hráli jsme hru Pangea (na rozpad kontinentů). Pak jsme si kontinenty rozdělili a zkusili je nakreslit i s charakteristickými zvířaty.

Pondělní odpoledne jsme s Katarínou a Radkem strávili na vyhlídce Mikulka. Děti cestou ve třech skupinách sbíraly a zapisovaly přírodniny, které je zaujaly. Na vrcholku si pro své dva průvodce nachystaly past: dokonale se poschovávaly ve vzrostlých travinách a vrhly se na Radka a Katarínu, když procházeli pěšinkou. Následovalo improvizované divadlo pod širým nebem v podání Elišky, Klárky, Madlenky a dvojčat na téma policie a vězni.

V úterý jsme oslavili Klárky osmé narozeniny a pokryli barvami zbývající volné plochy cívky – nového originálního stolku. Klárka si také prožila svůj Den očima… ,kdy celé úterý fotila události dne.

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

MENU