Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Osmý týden 2017/2018

V pondělí jsme se nechali inspirovat darovanou krabicí, plnou krásných ústřižků látek. Vznikl tak nápad, že bychom mohli na vánoční besídce zahrát divadlo. Řekli jsme si, jak vypadá scénář, a na ukázku si jeden přečetli. Vysvětlili jsme si, jaké role je potřeba v divadle kromě herců, scénáristy a režiséra obsadit (kulisák, nápověda, hudba atd.). Děti se rozdělily do dvou skupinek a vymyslely název a úvod svých pohádek. Pak jsme šli společně na procházku, kterou jsme zakončili sbíráním zbarveného listí a jízdou na lanovce na hřišti.

Odpoledne jsme se začali připravovat na nadcházející Halloween a vyráběli jsme pavouky na výzdobu. S Vendy si někteří zatančili na první lekci Motýlích tanců.

V úterý a ve středu jsme se hlavně věnovali tématu správného čistění zubů. Děti byly nadšené, že si je na závěr mohou vyčistit i pastou a společně! Také jsme vytvořili strom přání. Starší děti tvořily logo ze svého jména a zahrály si hru Sova. Zazpívali jsme si písničku o Karlu IV. a také jsme montovali stolní fotbal. Každý si v rámci možností vyzkoušel něco smontovat, a protože jsme měli jen jeden klíč, při utahování si děti potrénovaly trpělivost.

V úterý jsme si hodně hráli na zahradě v domečcích a v tělocvičně, kde jsme nacvičovali různé mravenčí a kudlančí dovednosti.

MENU