Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Devátý týden 2017/2018

V pondělí odpoledne se to v Koventince hemžilo čarodějnicemi, upírkami, černými kočkami a dalšími více i méně strašidelnými maskami – slavili jsme totiž Halloween. Ája si pro nás připravila strašidelné písně, Klára zase hru s kreslením dýně a halloweenský kvíz. Klárka vydlabala a vyřezala velkou zubatou dýni. V strašidelném mumraji stihli Viky a Leonek ještě dohromady oslavit narozeniny.

V úterý jsme s těmi nejmladšími tvořili stavby z Montessori perlového materiálu a převáděli je na čísla a naopak. Také jsme pokračovali v psaní scénáře k vánočnímu divadelnímu představení, přičemž některé děti napsaly svůj nejdelší text v životě. Pro jiné byla důležitější příprava rekvizit – příběh si přece budou pamatovat. Zkoušeli jsme také, čím vším lze malovat tuší. Klárka, Míša a Madlenka se inspirovali Vikyho náhrdelníkem a vyrobili si amulet. Odpoledne jsme se vrátili k dýňové hře – vydrželi jsme ji hrát skoro celé odpoledne. A kdo nehrál hru, ten cvičil v tělocvičně, běhal venku nebo hrál na novém fotbálku.

Ve středu si pro zájemce připravila program Eliška – sama vedla svůj blok, pomáhala ostatním a zvládla i závěrečný úklid.

Ve čtvrtek jsme si povídali o Dušičkách, společně jsme vymysleli, o jaký svátek se jedná a proč se mu říká právě Dušičky. Poté jsme vyvozovali význam různých pranostik a snažili se nějakou sami vymyslet. Na závěr jsme odhadovali, kolik jablek kdo zvládne nastrouhat. Jablíčka jsme pak použili do štrúdlu.

V pátek jsme tvořili rýmy. Pro starší děti to byla hračka, některé mladší děti se tím poněkud potrápily, ale nakonec všichni napsali alespoň dvě dvojice, při jejichž čtení jsme se v kroužku hodně nasmáli. Oba dny jsme většinu času odpoledne trávili venku hrou na zvířátka – někteří si chystali svá doupátka, někteří se ponořili do podmořského světa.

MENU