Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Osmnáctý týden 2016/2017

První lednový týden jsme věnovali shrnutí našeho projektu Jarmark a zkoušeli jsme vymýšlet, co bychom mohli připravit na další pololetí. Vypadá to, že vítězný návrh máme a teď ho budeme pilovat k dokonalosti.

Pomocí několika her se snažíme zapamatovat si měsíce v roce – projektujeme je do nás, lidí (my se na okamžik stáváme určitým měsícem). Leonek skládal stovkovou tabulku jako puzzle a jejím prostřednictvím řešil rébus. Přidaly se k němu ještě obě Elišky, Klárka a Lucka. Starší holky trvají na tom, že si chtějí hrát na školu – seděly v lavici a chtěly, aby jim Lucka říkala, co mají dělat. Při každém „příkazu“ se zasmály a měly radost, jak hra pěkně plyne. Bylo znát, jak důležitý je pocit bezpečí, že všechno, co se odehrává, je jen hra. Každá napsala zimní příběh podle kartiček, které si vylosovala. S Evou jsme zkoušeli pomocí soli rozpouštět ledovou kostku a vytvářet různé obrazce do barevných obrázků. Mimo jiné jsme se při tom dozvěděli něco o perspektivě a horizontu.

Ve čtvrtek jsme využili sněhovou nadílku a bobovali, sáňkovali a stavěli sněhuláka. Také jsme procvičovali různé početní úkoly.

V pátek jsme měli dopolední hrátky s vánočními dárky – kuličkovou dráhou, „petshopáky“, Carcassonne a dalšími hrami. Po obědě jsme se vydali sáňkovat a užít si zimní radovánky na zahradě.

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

MENU