Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Čtrnáctý týden 2016/2017

Tento týden byl ve znamení dvou hlavních událostí – návštěvy nových dětí a také společné oslavy sv. Mikuláše. V pondělí jsme si povídali o tom, jaké bylo pro nás přijít poprvé do nové školy; snažili jsme se pomáhat a být nápomocní, abychom klukům neznámou situaci co nejvíce ulehčili. Pokračovali jsme dále v přípravě jarmarku a zkoušeli jsme bubnovat a zpívat novou písničku Abeceda. S Luckou pracoval opět každý na tom, co zrovna potřeboval (Viky si psal s Luckou dopisy, Johanka malovala písmenka a zajímala se o zvířátka dědy Lesoně v matematice, Madlenka psala příběh podle kostek a dokončovala peněženku na jarmark, dvojčata se ponořila do matematiky – zkoušela zaokrouhlovat na desítky a sčítat a odčítat pod sebe, Leonek trénoval psaní číslic atd.).

S Petrem jsme si povídali o ohni a o hašení, skládali vlaštovky a origami.

V úterý jsme trávili čas všichni spolu. Byl to den plný zpívání, pečení perníčků, kreslení, doplňování a výroby loutek na divadlo o sv. Mikuláši. Odpoledne si děti divadlo zahrály v režii Evy S. a připravily si vystoupení, které společně zahrají na našem jarmarku.

Ve středu si Eliška vymyslela pro děti vlastní program o kočkách.

V pondělí odpoledne jsme testovali slackline – natáhli jsme popruh mezi dva stromy a trénovali jsme rovnováhu.  Ve středu jsme při malování poslouchali opět Sáru. Příhody děvčátka a jejího moudrého opeřeného kamaráda Šalamouna se stávají stále oblíbenějšími. Úspěch měly i masážní karty, podle nichž jsme si ve dvojicích originálním, hravým způsobem masírovali záda.

Přestože měla Ráďa na čtvrtek úplně jiný plán, začaly děti už od rána spontánně budovat obchody – každý svůj – a vyrábět do něj výrobky, které si potom navzájem prodávaly. V polední pauze, kdy měly obchody zavřeno, jsme stihli „ranní kruh“ a po opětovném otevření a výměně zboží už bylo kupujícími tak narváno, že se prodavači do zavíračky ani nezastavili. Ve čtvrtek večer jsme se i s rodiči sešli v Koventince na přednášce o vesmíru.

V pátek ráno jsme s Ruu začali přípravou na rytí – v silné vrstvě jsme zabarvili čtvrtku různobarevnými voskovkami a přetřeli ji černou tuší. Při čekání na zaschnutí jsme navázali na včerejší přednášku krátkým animovaným příběhem Wallace a Gromit – Cesta na Měsíc, který nás přivedl k povídání o tom, jak se dělají animované filmy a jak se těšíme na animační dílny. Poté jsme se věnovali vyškrabávání obrázků kružítkem. Všechny to moc bavilo, takže jsme vše pro velký úspěch zopakovali.

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

 

MENU