Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Devatenáctý týden 2016/2017

Další lednový týden byl opět ve znamení procvičování a opakování měsíců v roce – hráli jsme hry s plstěnými panenkami a počítáním. Leon s Ájou pracovali se stovkovou tabulkou, Pepíček řadil dvouciferná čísla podle velikosti, menší děti si zkoušely skládat vějířky – slova podle obrázků. Klárka s Johankou si zahrály hru, při níž přiřazovaly činnosti k ročním obdobím. Většinu týdne jsme také naším novým dalekohledem pozorovali ptáky. Děti tvořily myšlenkové mapy, zapisovaly pozorování do archů a někteří kluci pomáhali s lepením další sekce ptáků – tentokrát tažných – i s mapou, kde obvykle zimují. S Petrem děti hráli Samurai Spirit (hra procvičuje počítání do 20, podporuje kooperaci a rozvíjí strategické myšlení…) a povídali si o tom, kdo to byli samurajové a o jejich kodexu cti. S Evou jsme si procvičovali rýsování a počítání při kreslení geometrických hvězd a zahráli jsme si hru Leo chce ke kadeřníkovi, při které jsme si trénovali paměť, spolupráci a promýšlení strategií.
Ve čtvrtek jsme nejdříve počítali, snažili se napsat všechna čísla do sta a označili ta sudá. Po svačině děti opět budovaly své obchůdky a navzájem si prodávaly vlastnoruční výrobky. Téma obchodování je momentálně velmi aktuální, stejně jako tvoření pastí na holuby a vrány či bobování.
V pátek jsme vyráběli barevné papírové „dečky“ a hráli si v tělocvičně na honěnou a Mrazíka. Po obědě jsme si poslechli dvě pohádky od Jana Wericha: O královně koloběžce a O zlaté rybce, které pak děti výtvarně ztvárnily.

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

MENU