Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Dvacátý týden 2016/2017

V pondělí nás navštívili kamarádi ze Scio školy v Olomouci. Děti se hostů zvědavě vyptávaly na všechno možné; Pepíček byl spokojený, protože mu Michal pomohl s obvody, Lukáš si zase užil angličtinu s Rickym, kde děti vyráběly rybičky z barevného papíru a učily se při tom anglickou písničku o rybě.

U Lucky si děti vytvořily myšlenkovou mapu o ptáčcích, pozorovali společně plná krmítka a poznávaly nové druhy. Každý si pak vybral jednoho ptáčka, kterého vystřihl z papíru, našel ho v knížce a po důkladném pozorování zkoušel vatovou tyčinkou kreslit barevnou strukturu peříček; poté ho nalepil na zvolené pozadí. Společnými silami jsme složili písničku na lichá a suchá čísla, která měla velký úspěch. I menší děti se tak snaží zapojit a chtějí pochopit její podstatu.

Petr připravil pro děti lov písmen a slov. Hledaly a zapisovaly věci začínající na dané písmeno. Zvládly i velmi těžká písmena jako X, Y apod.

S Evou byly na programu početní karetní hry, fantazie s tuší a skládání slov.

Ve čtvrtek jsme si četli a poté zkoušeli převyprávět, co si z daného textu pamatujeme, a najít hlavní myšlenku či zásadní slovo, které pak děti napsaly. Po inspirujícím Sebíkově kouzelnickém představení jsme hledali talenty v SuperStar, kde si každý připravil své vystoupení.

The gallery was not found!

 

MENU