Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Dvacátý šestý týden 2016/2017

V pondělí jsme se s Dášou vydali na Cestu Plzní za pokladem, který hlídal strážce. Ten ho mohl vydat až tomu, kdo přinese správný klíč. K jeho získání děti potřebovaly indicie, které postupně obdržely při plnění (vědomostních i pohybových) úkolů. Cestou se orientovaly na území Plzně, učily se vyznat v jízdním řádu, poradit si v tramvaji, užívaly si při cestě různý pohyb (od plazení po přesun na jiné místo na balanční podložce). Když získaly obálku s klíčem, vydaly se společně k pokladu.

V úterý jsme s Radanou řešili kvíz zaměřený na významné osobnosti Plzně. Pak jsme vytvořili plakát, na němž děti dokreslily, co je nejvíce baví a čím by chtěly být, až vyrostou. U tvoření jsem poslouchali Gottovy písničky a pohádku Jiřího Trnky. Hráli jsme pohybovou hru na procvičování matematiky.

S Katarínou jsme v pondělí odpoledne na zahradě sbírali ptačí zob. Děti si vzájemně zdůrazňovaly jedovatost plodů a po míchání jedovaté šťávy si řádně myly ruce. Ve třídě se pak holky věnovaly stavění a obchodování s Lego Friends, zatímco kluci: Vašík, Pepíček, Leon a Jára sledovali Vikyho divadelní představení.

V úterý bylo rovněž možné sledovat dvě party. Kluci za oknem pozorovali a fotili ptáky přilétající do krmítka na zahradě, holky byly zabrané do Lego Friends.

Ve středu se Viky, Klárka a Áňa učili písničky s Klářiným klavírním doprovodem. Kluci hráli v tělocvičně bojovou hru, středem pozornosti většiny holek bylo opět Lego Friends. V závěru odpoledne Katarína na zahradě s Klárkou a Eliškou louskaly ořechy.

Ve čtvrtek s Radanou děti hrály divadlo, každý sehrál své představení a vytvářely si draky, které pak pouštěli venku.

The gallery was not found!

MENU