Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Jedenáctý týden 2016/2017

Tento týden děti samy navrhovaly, jak by měla vypadat měna Koven. Každý nakreslil svůj návrh a společně jsme zvolili jeden, který necháme vytisknout. Zároveň jsme si povídali o tom, jak člověk může volit, na základě čeho se rozhoduje apod.

S Luckou jsme pracovali s Montessori matematickými pomůckami, Klárka a Áňa si procvičovaly psací písmena, Johanka, Anežka, Eli a Eliška s Luckou pracovaly na plakátu, který by měl sloužit i ostatním dětem, aby se něco nového naučily (spodoba znělosti, abeceda, vyjmenovaná slova). Některé slečny si ještě chtěly nalepit obrázky těhotenství a vývoje plodu. Ve středu jsme tvořili myšlenkové mapy podle tématu, které si děti samy zvolily.

S Petrem děti tento týden mluvili o mimických svalech, výrazech obličeje a zkoušeli odhadovat vyjadřované emoce. Pokračovali jsme v poznávání lidského těla a zakreslovali na kostru některé orgány. Také jsme hráli různé pohybové hry a Anežka si připravila vlastní program  – vyráběli jsme hmyz z kamínků, kaštanů a barevného papíru.

S Evou jsme si zahráli hru na krevní oběh – jako červené krvinky jsme nosili kyslík z plic do srdce a celého těla – a modelovali jsme červené a bílé krvinky a krevní destičky.

Pondělní odpoledne jsme strávili na hřišti. V úterý jsme si převážně kreslili a stavěli domino, při tom jsme poslouchali příhody Sáry a jejího opeřeného kamaráda. Ve středu jsme přivítali Járu v jeho osmém roce života – jako vždy jsme nejdříve obkreslili postavu na velký papír, který jsme vzápětí pomalovali vším, co má Jára rád, a za zpěvu narozeninové písničky jsme pak oslavence přenesli v dece ze sedmého do osmého roku života a společně si vychutnali narozeninový dort.

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

MENU