Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Dvanáctý týden 2016/2017

V tomto týdnu jsme pokračovali v přípravě našeho vánočního jarmarku. Vytištěné peníze jsme předali na zpracování (skupinka dětí vystřihovala bankovky) a přesouvali přes kontrolu kvality (kontrola dobře vystřižených bankovek, případné vrácení do „výroby“ či skartace) po tištění ochranných znaků až do třídění bankovek. Děti se rozdělily do skupinek podle toho, kdo co chtěl dělat, a vše přirozeně plynulo.

V pondělí nás navštívil Pepa, který pracuje u záchranné služby. Děti, které si jeho blok zvolily, se dozvěděly, co dělat při nehodě či komu volat v případě ohrožení. Na konci jsme si vše vyzkoušeli v praxi  – volali jsme záchranku (vše bylo předem domluvené) Rickymu, který předstíral ztrátu vědomí.

S Luckou jsme luštili vánoční osmisměrky a vrhli jsme se na první vánoční tvoření (hvězda z průsvitu a papírové řetězy), Áňa s Julinkou si procvičovaly samohlásky a pak si nalepily obrázky vývoje miminka v těhotenství. Při pokusu s Evou jsme pozorovali, jak rozdílně vnímá kůže teplotu, pokud ji předtím zahřejeme nebo ochladíme, prohlíželi jsme si mikroskopem vzorky různých tkání našeho těla a vytvářeli si vlastní vzorky z vlasů, nehtů a kůže. Pokoušeli jsme se také nakreslit vlastní optické klamy.

Ve čtvrtek jsme měli taneční workshop s Janinou Taubrovou, při kterém jsme dvě hodiny téměř nepřetržitě makali, div jsme duši nevypustili.  Začali jsme rozcvičkou s protahováním celého těla, potom jsme zkoušeli nácvik hiphopové sestavy a pak si trénovali na žíněnkách stojky, hvězdy atd. Ujasnili jsme si, jak se tančí hip hop a moderní disco a opět nacvičili disco sestavu. Zklidnili jsme se relaxačním protažením. Nakonec vystoupil Sebastian, který tančí závodně, se svým představením. Děti prokázaly velkou výdrž a trpělivost a všem se dopoledne moc líbilo. Odpoledne jsme vyráběli vánoční ozdůbky podle vlastních nápadů i podle návodu.

Pátek se nesl v duchu výroby vánočních ozdob a dekorací z keramického prášku, což byla příležitost k experimentování, jak vůbec dosáhnout správné konzistence. Děti si pak své výtvory barvily vodovkami a během čekání, až dílko uschne, se věnovaly svým hrám na domečky a vyplňovaly spojovačky. Ruu si zahrála s Bárou Ypsilonii, která je přivedla k hledání toho, jak vlastně zpívá sýkorka.

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

MENU