Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Desátý týden 2016/2017

Tento týden jsme se věnovali svátku svatého Martina. Vyprávěli jsme si legendu o svatém Martinovi a o odkazu, který nám zachoval – pomáhat slabším a potřebným. Naučili jsme se písničku Moje malé světýlko, kterou jsme zpívali v úterý večer u ohně. S Luckou jsme si povídali o svalech a šlachách a zkoušeli jsme vyrábět model lidské ruky, na němž je vidět pohyb prstů, který umožňují právě šlachy. Menší děti se učily nová písmenka podle vlastního výběru nebo si vybarvovaly obrázky týkající se svatého Martina a s ním spojených symbolů. S Petrem jsme vytvářeli myšlenkovou mapu k tématu Lidské tělo, povídali si o srdci a o dýchání a měřili jsme si tepovou frekvenci. S Evou jsme tvořili vlastní modely vnitřních orgánů z domácí modelíny.

V pondělí odpoledne převládala v kolektivu bojovná nálada, vyřádili jsme se u hrátek s dřevěnými holemi.  V úterý odpoledne jsme vyráběli lucerny pro večerní svatomartinský průvod. Středeční odpoledne jsme strávili na zahradě a na nedalekém hřišti. Po návratu do tepla nasedly holky „do vlaku“ a vydaly se na Evin kytarový koncert.

Ve čtvrtek jsme s Ruu založili pokus o výrobu barevných solných krystalů, který budeme průběžně kontrolovat a sledovat, jak velké krystaly nám vyrostou. Hodně jsme se věnovali pohybu v tělocvičně, elektrohrátkám a stavění bunkrů. Po obědě se přišel představit Jan a ukázal nám různé fyzické relaxační hry.

V pátek jsme se sešli u Ruu doma. Podívali jsme se na pohádku Bohové Olympu a další řecké mýty. Poté jsme si vyhráli s kolejemi, Legem a modelínou. Celé odpoledne jsme pak strávili v Techmanii.

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

MENU