Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Jedenáctý týden 2015/2016

V pondělí jsme vstoupili do skupinových projektů. Rozdělili jsme se do vědeckých týmu, které budou v průběhu měsíce pracovat na konkrétním tématu a samy si určí, co by chtěly zjistit, jaký je předmět jejich zájmu a s pomocí svého „patrona“ budou pracovat na závěrečném výstupu.
V úterý jsme si povídali o zdravém talíři s Jitkou. Ochutnávali jsme ovoce a zeleninu a hádali, jaký druh máme právě v ústech. Skládali jsme obrázky z kousků ovoce a zeleniny a Jitka nám vyprávěla o zdravých a nezdravých potravinách a důvodech, proč bychom je měli nebo neměli zařadit do jídelníčku. Ukazovali jsme si, kolik kostek cukru obsahují jednotlivé nápoje a krmili jsme „zdraváka“ a „nezdraváka“ – obrázky na papírových kartonech podle toho, jaké potraviny kam patří.

Středa patřila svátku svatého Martina. Dopoledne jsme si vyprávěli legendu o svatém Martinovi a povídali jsme si o štědrosti a úctě. Odpoledne děti vytvářely lucerničky. Kvečeru jsme se sešli u slavnostně prostřeného stolu, občerstvili jsme se a vyrazili na průvod se svatým Martinem na koni. Martin se u brány rozdělil se žebrákem o svůj plášť tak, jak vypráví legenda. Na zahradě děti našly poklad v truhle, která ukrývala krabičky se sušeným ovocem. Děti se podělily s ostatními, a ochutnaly tak od každého trochu. Nakonec jsme si opekli jablíčka, zazpívali jsme si a děti se povozily na Martinově koni.

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

MENU