Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Dvanáctý týden 2015/2016

Děti pokračují v práci na projektech – tento týden si do zápisníků zaznamenaly, co vědí o svém tématu a jaké informace můžou vyčíst z knih. Samostatně si vybraly, na čem chtějí pracovat po zbytek dne – Anežka s Eliškou hrály ptačí pexeso, Kuba s Vojtou a Míšou karetní hru Lidské tělo, Jaromírek pracoval s modrými trojúhelníky. Během dopoledne si také většina namalovala svůj vlastní Zdravý talíř a doplnila potraviny, které do jednotlivých sektorů patří. Oslavili jsme také Jaromírkovy sedmé narozeniny a pobyli venku na zahradě.

Ve středu jsme s Evou tvořili průsvity na okno – buď podle šablony, nebo si každý mohl vytvořit sám vlastní návrh.

 
Odpoledne s Katkou trávily děti většinu času venku houpáním na houpačce a hraním na schovku na velké zahradě. Během hraní na schovku připravila Anežka s Aničkou pro kluky na malé zahradě v křovitém porostu zkoušku „průchod labyrintem“ – natáhly mezi větve keřů nitě a úkolem kluků bylo mezi nimi prolézt.

Ve středu děti vyráběly draky z papíru, špejlí a nití (Jaromírek, Johanka, Anežka, Míša) a pouštěly je v silném větru na zahradě při běhu i z výšky – z houpačky a ze stromů.

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

MENU