Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Třicátý sedmý týden 2015/2016

Tento týden jsme si užívali krásné slunečné počasí, proto jsme většinu času trávili venku. Uklidili jsme si prostor pod okny a vytvořili venkovní sezení. Někteří hráli na zahradě s Dášou šifrovačku na téma příroda. Pravidelně každé pondělí budeme hrát na flétnu s Radkou. Tentokrát se zúčastnily Klárka, Lucinka a Eliška.

Během týdne proběhla také prezentace řady květnových témat: Madlenka – Lesní zvířata, Vojta – výroba počítačových her, Nikolka – Afričtí šneci, Ája – Ptáci a Anežka – Lesní zvířata. V úterý jsme si mohli zacvičit jógu s Janou, malovat temperami na téma „čím chci být, až vyrostu“ a také plstit z ovčí vlny. V průběhu týdne děti pracovaly na svých plánech, které si zhodnotily v závěrečném kroužku. Dokončili jsme také společnou píseň Být, která obsahuje vyjmenovaná slova po B (a slova příbuzná). Písnička vznikla z potřeby některých dětí poznat, kdy se po B píše Y.

Ve středu jsme vyřezávali zvířecí stopy z brambor a tiskli cestičky na velký arch papíru. Pak si každý vytvořil vlastní výtvor.

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

MENU