Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Šestý týden 2015/2016

Tento týden jsme se přesunuli zpět časem do období pravěku. Máme tady v plánu vytrvat celý měsíc. Děti se rozdělily do skupin, pojmenovaly si jednotlivé výpravy a společně vymyslely, co vše by si sbalily do batohu na cestu do pravěku. Povídali jsme si o období prvohor a druhohor, psali jsme cestovatelské deníčky, do kterých si budeme postupně lepit obrázky a zapisovat důležité poznatky. Prohlíželi jsme si knihy a obrázky Zdeňka Buriana. Zahráli jsme si na dinosaury a s Evou jsme si vyrobili sádrový odlitek amonita a trilobita.

V úterý jsme se na výstavě Petra Nikla v Galerii města Plzně ponořili do hravého tvoření prostřednictvím elektronických brouků, seznámili jsme se s tvůrkyní českých hraček Libuší Niklovou, zkoušeli jsme kreslit i poznávat obrazy. Také jsme shlédli krátký dokument o Petru Niklovi a jeho kreativním tvoření.

Ve čtvrtek se část z nás vypravila do Paleontologického oddělení ZČM, kde si mohly děti prohlédnout velké množství zkamenělin, sledovaly zkameněliny mikroskopem a zároveň zakreslovaly. Také si mohly vyzkoušet opracování zkamenělin, což většinu z dětí nadchlo. Krabici zkamenělin jsme dostali také do školy na výstavku. 🙂

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

MENU