Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Dvacátý pátý týden 2015/2016

V pondělí nás na celý den navštívila Lesní školka Berounka. Všichni společně jsme se opět ocitli v Indii. Hledali jsme diamanty (Indie byla první významné naleziště diamantů) a poté jsme je počítali (prostředí součtových trojúhelníků). Naučili jsme se společnou úvodní písničku dne, mantru pro vnitřní mír a hledali jsme rozdíly mezi slonem indickým a africkým. Jana si s dětmi prohlížela fotoalbum z cest po Indii a děti si mohly vyzkoušet sárí i zjistit význam červené tečky na třetím oku.
V úterý jsme pokračovali cvičením jógy, sbíráním čaje a diamantů (hra na monzumy a Kančendžengu). Děti si vyráběly modlitební malu z korálků a odvozovaly jejich správný počet (dělitelný devíti). Jana pekla s některými dětmi indické placky chapati a připravovala rýži s kari. Přišel nás také navštívit Peter Živý, který s sebou vzal oblíbené koncovky (flétny), ukázal dětem některá „kouzla“ s vodou a odpoledne si s dětmi hrál v tělocvičně hry s lanem. Díky Petrovi jsme poznali nový hudební nástroj – kalimbu.

Středa byla klidovým a dokončovacím dnem. Děti pracovaly na tom, co za dva týdny Asie nestihly nebo co si ještě chtěly zkusit vytvořit. Kluci se vrátili opět k dominu, kterým se nechávají pomalu strhávat i některé holky.

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

MENU