Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Dvacátý čtvrtý týden 2015/2016

Po jarních prázdninách jsme vkročili rovnýma nohama do Asie. Pověděli jsme si, kde Asie leží, a zkoumali jsme, co o ní už víme. Pomocí domácí modelíny jsme si vytvořili povrch Asie na mapce a začali jsme s tvořením našeho asijského koutku (domečku), kde budeme postupně hromadit veškeré suvenýry, knížky a výtvory k tématu.
V úterý nás navštívil Štěpán, který nám ukázal fotky ze svých cest po Indii a Tibetu, suvenýry i tradiční hudební nástroje. Zapálili jsme si vonnou tyčinku, děti kreslily ornamenty podobně, jako se vytvářejí v Indii hennou, a nakonec jsme si zazpívali několik manter.
Ve středu jsme si prošli Japonskem společně s Jirkou, Dášou a jejich kamarádkou Masako. Seznámili jsme se s typickými japonskými sporty, uměním i architekturou, zahráli jsme si dvě hry s japonskými ostrovy, kolem kterých plují lodě (děti) se svými jmény. Děti se rozdělily na dvě skupinky. Ti, kteří pracovali s Jirkou, poslepu ochutnávali a hádali suroviny na přípravu sushi – ty, které jim chutnaly, použily k přípravě vlastní rolky sushi. Masako mezitím s druhou polovinou psala japonsky jména dětí, jména jejich rodičů a na přání i další slova. Jména si pak děti psaly na opálený papír a každý si také ozdobil vlastní jídelní hůlky. Dopoledne jsme zakončili přípitkem čajem, Masako nám ukázala, jak se správně hůlky používají, a strávili jsme příjemný čas u společného stolování.

Odpoledne jsme v pondělí chystali oheň na zahradě, v úterý jsme vybarvovali mandaly a hráli spoustu her (turbobába, honička, na pikanou, cvičení na čištění emocí). Témata ke sdílení: Co nejkrásnějšího jsem dosud v životě zažil/-a, Kasička, peněženka – na co si šetřím, co si přeji.

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

MENU