Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Dvacátý osmý týden 2016/2017

V pondělí jsme s Radanou otevřeli téma voda. Povídali jsme si o tom, že je voda živá, jak se s ní zachází a jak probíhají procesy čistění pitné vody, než si ji natočíme z kohoutku. Děti byly zděšeny, takže jsme společně přemýšleli, co bychom mohli udělat, abychom vodu zase „oživili“. Ukazovali jsme si Emotovy krystaly vody, které vznikly vlivem různých emocí. Potom jsme si připravili známý pokus s vodou a rýži ve sklenicích. Děti sklenice pomalovaly asociacemi na slova láska, nenávist a ignorace. Poté jsme do nich dali rýži a znovu do nich vysílali pocity. Emoce budeme posílat po celých 14 dní a těšíme se na výsledek. Také jsme založili novou tradici – ráno připravíme s vděčností a láskou v srdci pro všechny džbán s vodou, do kterého děti přinesly různé čistící kameny. Na závěr dopoledne jsme si prohlíželi fotky, které poslala – už naposledy – Lucka z Nepálu, a povídali si o nich.

V úterý jsme se s Radanou a Evou vydali do Depa na výstavu Trabantem kolem světa. Děti se rozdělily do dvou cestovatelských skupin. Jedna cestovala Afrikou, druhá si vybrala Hedvábnou stezku. Děti postupně spravovaly své trabanty, přiřazovaly zvířata a architekturu ke svým oblastem a plnily další úkoly.

Ve středu byl den plný shledání, sdílení příhod, zážitků a fotek od Lucky z Nepálu a od Petra z Kostariky. Prohlíželi jsme si suvenýry, vlajku, ukazovali jsme buddhistické modlitební praporky ošlehané himalájským větrem, dávali a přijímali dárečky, učili jsme se některé místní zvyky a zpívali jsme mantru Om mani padme hum, která transformuje negativní emoce.

S Katarínou jsme v pondělí odpoledne oslavili Áni narozeniny tradičním způsobem: obkreslili jsme její postavu na velký papír a pomalovali ho motivy pro radost. Zabalenou do deky jsme Áňu za zpěvu narozeninové písničky přenesli z šestého do sedmého roku života a vychutnali si ovocné špízy.
Úterní i středeční odpoledne jsme strávili převážně na zahradě lezením po stromech a schováváním se v křovinách.

V pátek jsme si u Ruu společně připravili špaldovou pizzu se salátem a pobyli jsme v blízkém parku.

The gallery was not found!

MENU