Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Šestnáctý týden 2015/2016

Tento týden byl laděn do vánoční atmosféry. Poslouchali jsme koledy, pekli perníčky, vyráběli ozdoby na stromeček, který jsme si následně ve třídě ozdobili. Míša s Anežkou vystřihovali betlém, ostatní lepili papírové řetězy, skládali hvězdy apod.
Zahráli jsme si „na galerii“. Děti si prošly galerii obrazů a vybraly, který obraz se jim nejvíce líbí, který by si chtěly koupit. Následně jej musely zaplatit (spočítat peníze) a libovolně nakupovat dále. Ze všech svých obrazů pak zvolily jeden, který se snažily ostatním popsat tak, aby si ho každý mohl představit, a nakonec ostatním sdělily, proč si vybraly právě tento obrázek.

Ve středu jsme si prošli zahradu podle hvězdiček z papíru. Na konci trasy bylo překvapení – zabalená krabička. Děti zkoušely uhodnout, co v ní může být. V krabičce nebylo nic. Krabička symbolizuje všechny dary, které každý den dostáváme. Děti vymýšlely, co vše může být takovým darem – úsměv, pomoc druhých, pohlazení, objetí…  Následně děti přišly do třídy, kde našly pod stromečkem spousty dárků, které jim věnovaly do školy rodiče a přátelé Koventinky. Po zbytek dne jsme si jen prohlíželi dárky a užívali si jich.

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

MENU