Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Čtyřicátý týden 2015/2016

Poslední květnový týden jsme uzavřeli měsíční téma Příroda. Čekala nás také řada prezentací – Anička s tématem Koně, Klárka (Pakoně), Áňa (Vývoj motýla) a Madlenka s praktickou ukázkou kouzel a triků. V pondělí jsme oslavili Pepíčkovy šesté narozeniny a zahráli jsme si opět po dlouhé době Ypsilonii. Zájem o ni byl opět velký – kromě Madlenky, která si vybrala lekci flétničky s Radkou, jsme hráli všichni.

V úterý k nám přijela návštěva z Tábora – Bára a Petra, které s sebou přivezly zajímavou aktivitu. Děti si vyráběly tiskátka, kterými si pak ozdobily vlastní látkový pytlíček na poklady. Eliška, Anička a Johanka si zvolily jógu s Janou a Klárka procvičovala uvolňovací cviky pomocí voskových bločků. Konkurenční workshop si připravila také Madlenka – zájemci si u ní mohli vytvořit pomůcky k některým z prezentovaných kouzel.

Středou jsme završili celý měsíc – společně jsme si sedli nad měsíčními plány a povídali jsme si o tom, jak se nám dařilo, či nedařilo je naplnit. Naučili jsme se novou písničku, která nás bude doprovázet červnem, a s Evou jsme vyráběli motýlky z vlny a korálků.

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

MENU