Koventinka alternativní škola logo

Aktuality

Čtrnáctý týden 2015/2016

V pondělí jsme vyrazili do DEPA 2015 na workshop olejomalby se slovenským malířem Jurajem Florkem, který má zálibu v urbanistické krajině a její atmosféře. Dopoledne se věnoval dětem, které si pod jeho „dohledem“ vytvořily svůj vlastní obraz na plátně. Všechny tyto obrazy jsou momentálně vystaveny v DEPU jako součást Jurkovy výstavy.

V úterý jsme den začali výrobou kouzelné léčivé listiny pro nemocnou Lucku. Každý jí napsal vzkaz nebo nakreslil obrázek, aby ji podpořil v její úzdravě. Pak jsme zjistili, že již začal nový měsíc a tím i nové téma – Věda a vesmír. Děti zapisovaly či zakreslovaly, které věci či činnosti mají s těmi slovy spojené. Vesmírem se proháněli rakety, planety a dokonce i andělé. U vědy nám zůstal vlastně velký otazník. Takže můžeme alespoň objevovat, co to vlastně věda je. V tělocvičně jsme si zkusili zahrát na sluneční soustavu. Někteří pak tvořili hvězdnou oblohu, kterou budou moci vyzkoušet doma, až se setmí. Jiní stavěli vesmírnou raketu a u toho si s Jirkou povídali a listovali krásnou knihou o vesmíru. V závěru dopoledne jsme si povídali o adventu a přečetli si o něm dvě pohádky.

Středa byla ve znamení zažehlování korálků, které děti ráno objevily a celé dopoledne průběžně skládaly. Mezitím stihly i počítat (např. kolik bude Ježíškovi let), zahrát si hru na krvinky, krevní destičky a bacily, vytvořit si model složení krve do skleničky a procvičit s Gábinou angličtinu.

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

MENU